0578 - 615 311 contact@vannorel.nl

Renovatie/verduurzaming 48 woningen UWOON Zeebuurt Harderwijk

Opdrachtgever UWOON, Rob Diender (projectleider Vastgoed UWOON)

“De samenwerking met de medewerkers van Van Norel verliep prima, zowel in het voortraject als tijdens de uitvoering. De wijze van aanpak gaf weinig overlast en de uitvoeringstijd van ongeveer 3 maanden per woning verliep volgens afspraak. Het resultaat mag er zijn, mooie woningen zowel binnen als buiten met een historische uitstraling. Er is een goede basis gelegd voor verdere samenwerking.”

De Zeebuurt ligt bij de haven van Harderwijk en is gebouwd in de wederopbouwperiode in de jaren 50 van de vorige eeuw, onder meer voor arbeiders van de Zuiderzeewerken. Woningcorporatie UWOON gaf opdracht de woningen te renoveren naar label A met een levensduurverlenging van 50 jaar. Het team, bestaande uit Van Norel Bouwgroep, Sacon ArchitectenSlim Renoveren en Idea, heeft de renovatie uitgevoerd.

Er is gekozen voor een model waarbij op korte termijn label A behaald wordt, maar waarbij in de toekomst een stap naar energieneutraal renoveren mogelijk blijft. Maatregelen die nu worden uitgevoerd moeten deze toekomstige stap niet in de weg staan.

Bij de renovatie van de bouwkundige schil zijn de karakteristieke architectonische elementen, zoals schoorstenen, bijzondere metselwerk- en kozijndetails behouden gebleven of hersteld. Bij de kozijnvervanging zijn de oorspronkelijke raamindeling en dito voordeuren zoveel mogelijk teruggebracht. Naast het aanpakken van de bouwkundige schil is de woonkwaliteit verbeterd door het vergroten van de badkamers en vernieuwen van keukens en sanitair. Optioneel hebben de bewoners gebruik maken kunnen van de regeling van UWOON om zonnepanelen te plaatsen op de woning.

Details
plaats Harderwijk
jaar 2019
ontwerp Sacon Architect, Zwolle
opdrachtgever UWOON