0578 - 615 311 contact@vannorel.nl

Nieuwbouw MFA Hilversum-Zuid

De nieuwbouw van deze multifunctionele accomodatie vervangt de huidige Paulusschool en de restanten van het door brand verwoeste buurthuis De Lelie. Het zal verder onderdak bieden aan een kinderdagverblijf, BSO, consultatiebureau en een jongerencentrum. Door een multifunctioneel gebouw te maken, kunnen de gebruikers onafhankelijk van elkaar functioneren én toch profiteren van elkaars buurgenootschap door medegebruik van ruimten en voorzieningen.

Geïnspireerd op de jaren ‘30 omgeving is de MFA ontworpen met veel aandacht voor details. Op een stenen basement rusten wisselende bamboe volumes, die met eigenwijze positionering van gevelopeningen identiteit geven aan de verschillende gebruikers. Witte geglazuurde stenen lichten het gebouw aan en leiden richting de verschillende entrees.

Om het gebouw flexibel en toekomstbestendig te maken, zodat het mee kan bewegen met zijn gebruikers en de invulling, wordt het opgebouwd uit een rationeel grid met kolommen. PV-panelen op het dak leveren energie aan het gebouw en het binnenklimaat wordt op een slimme manier geregeld zodat de energiebehoefte van het gebouw minimaal wordt (BENG).

Wil jij de nieuwbouw MFA Hilversum-Zuid volgen? Dat is mogelijk! Klik op onderstaande link:

Nieuwbouw MFA Hilversum-Zuid

Details
plaats Hilversum
jaar in uitvoering
ontwerp Rudy Uytenhaak + Partners Architecten, Amsterdam
opdrachtgever Gemeente Hilversum