Direct contact: 0578 - 615 311

 

Zorg- en verpleegcentrum Birkhoven Amersfoort

In Amersfoort heeft is in 2011 de nieuwbouw en renovatie van het zorg- en verpleegcentrum Birkhoven plaatsgevonden. Het project bestaat uit een hoofdgebouw met restaurant, winkel, multifunctionele ruimte, behandelingsruimten en kantoor.

Het bestaande hoofdgebouw is volledig gestript behoudens de wanden, vloeren en de liftschacht. Vervolgens is het gebouw opnieuw ingedeeld voor de ruimtes zoals hierboven vermeld en vergroot met een halfronde uitbreiding. De buitenmuren zijn voorzien van nieuwe houten kozijnen, ramen en gevelbekleding.

Met het oog op een duurzame en energiezuinige exploitatie is een WKO Installatie met vloerverwarming- en koeling geïnstalleerd. De nieuwbouw omvat de woningen voor revalidatie, psychogeriatrie en somatiek. Alle gebouwen zijn voorzien van vloerverwarming en- koeling m.b.v. aardwarmte.

Birkhoven biedt plaats aan achtennegentig cliënten verdeeld over drie afdelingen: revalidatie, somatiek en psychgeriatrie. Iedere afdeling bestaat uit cliëntenkamers, algemene ruimten en een woonkamer.

Details:
Plaats: Amersfoort
Jaar: 2011
Bvo in m2: 7.400
Architect: Jorissen Simonetti Architecten, Maarssen
Opdrachtgever: Stichting de Opbouw

Foto gallerij: