Direct contact: 0578 - 615 311

 

Veertien woningen Zeewijk Urk

Een nieuwe wijk Zeewijk in wording, die zich kenmerkt door zijn ruime opzet en vele mooi aangelegde groenpartijen. Veertien nieuwe levensloop bestendige twee-onder-één-kap woningen worden in de wijk Zeewijk op Urk gerealiseerd. De voor Urk karakteristieke singels komen hier dominant voor.

de architectuur is geïnspireerd op de  traditionele architectuur van Urk. De houten beschietingen in de gevels en de dakkapellen met Urkse details, maken dit tot een eigentijdse Urkse woning.

De nieuwe woningen onderscheiden zich in de bijzondere plattegrond. Deze meet 8.20 breed en 9.50 lang wat het mogelijk maakt een slaap- en badkamer op de begane grond te realiseren. Hierdoor zijn de woningen zowel geschikt voor starters als voor (jonge) senioren.

Om te voldoen aan de EPC norm van kleiner of gelijk aan 0,6, zijn alle woningen voorzien van een HR-ketel met geavanceerd ventilatiesysteem i.c.m. zelfregelende roosters,  dakisolatie met een Rc-waarde van min. 3,5, vloer- en gevelisolatie, HR++ beglazing en Lage Temperatuur verwarming.

Details:
Plaats: Urk
Jaar: 2015
Bvo in m2: 1.200
Architect: Van den Berg Architecten, IJsselmuiden
Opdrachtgever: Prota Zeewijk B.V.