Direct contact: 0578 - 615 311

 

OPW Dimence Deventer

In Deventer is een orthopsychiatrische woonvorm (OPW) voor Dimence gerealiseerd. Deze woonvorm biedt een huis aan volwassenen met autisme in de leeftijd van 18 tot 35 jaar.  Het complex heeft, verdeeld over vier vleugels en twee verdiepingen, individuele en gemeenschappelijke ruimten. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, waarvan de meeste met een eigen wc en douche. In de keuken en de woonkamer wordt door de bewoners gezamenlijk gekookt en gerecreëerd. Voor Nederland is dit een uniek centrum gespecialiseerd in aan autisme verwante aandoeningen.

De kliniek biedt voorzieningen voor mensen met autisme die in crisis (dreigen te) raken. Het gebouw is  prikkelarm ingericht en heeft plaats voor volwassenen met autisme tot 72 bedden. Het nieuwe gebouw heeft vier vleugels met ieder twee verdiepingen.

Op de begane grond zijn twee open afdelingen en een besloten en gesloten afdeling t.w. Ortho Psychiatrische Woonvoorziening, highcare/medium care en wonen. De  highcare- en mediumcare-afdeling is ingericht voor zeer intensieve zorg en begeleiding.

De kliniek is voorzien van een WKO installatie  en gebouwd volgens het concept luchtdicht bouwen.

Details:
Plaats: Deventer
Jaar: 2013
Bvo in m2: 5.022
Architect: Architecten en ingenieursbureau Kristinsson, Deventer
Opdrachtgever: Dimence

Foto gallerij: