Direct contact: 0578 - 615 311

 

KBS Wijzer aan de Vecht Utrecht

Zoals zoveel scholen voldeed ook de KBS (Katholieke basisschool) Wijzer aan de Vecht niet meer aan de huidige eisen t.a.v. Frisse Scholen.

In een korte realisatieperiode van zes maanden is KBS Wijzer aan de Vecht grootschalig gerenoveerd en uitgebreid met een hoge ambitie ten aanzien van energiezuinigheid en binnenklimaat. Een van de voorbeelden hiervan is het sedum dak op het nieuwbouw gedeelte.

De nieuwbouw omvat een speellokaal op de begane grond en een leerplein met computers op de eerste verdieping. De gehele zolder van de bestaande bouw is benut voor de nieuwe luchtbehandelingskasten en luchtkanalen.

De standaard enkelvoudige beglazing is vervangen door isolerende beglazing in de kunststof kozijnen, waarbij de laatste tevens zijn voorzien van screens. In het bestaande gebouw zijn voorzetwanden voor de buitenmuren geplaatst en een deel van het pannendak is voorzien van zonnepanelen. De complete cv-installatie is vervangen door een WKO-installatie. Hiervoor zijn maar liefst zeventien bronnen geboord.

Details:
Plaats: Utrecht
Jaar: 2015
Bvo in m2: 1.200
Architect: Van Hoogevest Architecten, Amersfoort
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

Foto gallerij: