Direct contact: 0578 - 615 311

 

Huize het Oosten Bilthoven

Voor Huize het Oosten Bilthoven, Woonzorg centrum voor Vrij Metselaars, hebben wij de nieuwbouw gerealiseerd van twee serviceappartementen. De twee complexen zijn gekoppeld en staan in verbinding met het reeds bestaande hoofdgebouw door middel van een glazen verbindingsgang.

In een complex komt een tandartsenpraktijk, in de tweede een parkeerkelder en een fitness- en welness centrum. De multifunctionele ruimte is geschikt voor de ontvangst van grotere groepen personen en voor meerdere verschillende doeleinden te gebruiken, zoals grote diners, concerten, lezingen en seminars.

Klimaatneutraal
De nieuwbouw is klimaatneutraal ontworpen. Eén gebouw bevat zonnecollectoren voor het opwekken van stroom, het andere collectoren voor het opwarmen van water ten behoeve van de vloerverwarming. Een WKO installatie levert warmte en koude aan alle gebouwen. De appartementen worden geventileerd door middel van een eigen Warmte Terugwinning unit per appartement.

Er is gekozen voor grote dak overstekken  voor een natuurlijke zonwering en ultradunne balkons van hogesterktebeton. De multifunctionele ruimte is rondom voorzien van een bouwkundige zonwering waardoor de koellast sterk wordt verlaagd. Zowel buiten als binnen is leem stuc toegepast, ligt er bamboe op de vloeren van alle verkeersruimtes en hebben de multifunctionele ruimte en de gangen een sedumdak.

Duurzaam
De duurzaamheid van de nieuwbouw past binnen de visie van Huize het Oosten ten aanzien van verantwoord ondernemen. Zo is er een biologische keuken en biologisch winkeltje en verzorgt het restaurant naar wens vegetarische maaltijden.

Om de grote hoeveelheid afval slim te kunnen opslaan, is een speciaal vacumeer-apparaat aangeschaft. Zakken afval worden vacuüm gezogen en hebben zo driekwart minder volume. De opslag vindt ondergronds, dus koel, plaats waardoor de afvalzakken langer bewaard kunnen blijven. Vuilniswagens hoeven minder vaak te rijden wat minder overlast voor de buurt betekent en een lager brandstofgebruik c.q. lagere CO2 uitstoot.

Details:
Plaats: Bilthoven
Jaar: 2013
Bvo in m2: 10.230
Architect: TenBrasWestinga, Amersfoort
Opdrachtgever: Huize het Oosten

Foto gallerij: