Direct contact: 0578 - 615 311

 

Groenschool AOC Oost Twello

Voor de groenschool AOC Oost Twello hebben we een prachtig duurzaam gebouw voor vmbo- en mbo-leerlingen in de sectoren natuur, voeding en leefomgeving gerealiseerd.

De nieuwbouw betreft een gebouw met een hoogte van twee bouwlagen. Het kenmerkt zich door kleine gebouwblokken die aan elkaar verbonden worden door atria. Op de bg zijn alle vaklokalen en ondersteunende ruimten onder gebracht. In de knik van het gebouw ligt de verdiepte kantine met uitzicht op het achter liggende terrein. Het laatste volume huisvest een dubbele gymzaal (hoogte 2 bouwlagen) met op de kop een praktijkkas. In de kelder bevinden zich de fietsenstalling en enige opslagruimte.
Op de verdieping van de gebouwblokken bevinden zich steeds de homes. Elke home huisvest een eigen leerjaar voor het VMBO of MBO en bestaat uit een centrale ruimte waarom heen enkele lokalen liggen. Tevens is er een cluster met voorzieningen.
Bij het ontwerp van AOC Oost Twello zijn verschillende duurzame innovaties toegepast. Zo bestaan de gevels  uit stroken houtskeletbouw die zijn afgewerkt met verduurzaamde houten Fraké gevelbekleding en aluminium kozijnen. De gevel van de kantine bestaat uit een houtenvlies gevel met gekleurde glaspanelen. Enkele gevelvlakken bij de gymzalen en in de atria zijn voorzien van verticaal groen.

Er wordt gebruik gemaakt van een WKO installatie en een omschakelingssysteem. Laatstgenoemd systeem zorgt er voor dat de door de zon opgewarmde lucht in de atria opnieuw wordt benut voor de verwarming van lokalen en kantoren. Als laatste heeft het dak van de aula  een mos-sedum afwerking  wat een natuurlijke overgang naar de tuin vormt.

Details:
Plaats: Twello
Jaar: 2012
Bvo in m2: 9.900
Architect: SP architecten bv bna, Waddinxveen
Opdrachtgever: Stichting AOC Oost-Nederland

Foto gallerij: