Direct contact: 0578 - 615 311

 

Verbouw en revitalisering gemeentehuis Putten

Via deze link is een artikel te lezen in de 'Puttenaer' en zijn enkele foto's te bekijken.

'De verbouwing van het gemeentehuis heeft volgens de gemeente niet geleid tot lastenverhoging voor de inwoners van Putten. Daarnaast is de renovatie geheel volgens planning verlopen. Wethouder Koekkoek complimenteert iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd: ,,Het is bijzonder knap dat zo'n groot project tijdig en naar wens is opgeleverd. Chapeau."'

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw is een van de belangrijkste uitgangspunten geweest bij de renovatie van het gemeentehuis in Putten. In het ontwerp zijn de drie uitgangspunten vanuit de gemeente Putten volop in de schijnwerpers gezet. Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een sfeer die gastvrijheid, openheid en laagdrempeligheid oproept. Daarnaast is de hoofdentree verplaatst en de ontvangstruimte vergroot zodat er voor de entree een autovrij plein is ontstaan.

Een belangrijk uitgangspunt was het verankeren van het gemeentehuis in de eigen omgeving. Het gebruik van metselwerk maakt dat het gebouw aansluit op de bestaande baksteenarchitectuur van Putten. Op deze manier is de herkenbaarheid als gemeentehuis gewaarborgd. De transparante gevels zijn gecombineerd met verticale houten stijlen die verwijzen naar Putten als bomendorp. De warme uitstraling van het hout versterkt het gevoel van gastvrijheid.

Het ontwerp is op alle fronten duurzaam. De bouwfysische aanpassingen, verbetering van de schil, hergebruik van materialen en de nieuwe hoogwaardige installatie maken dat er een labelsprong is gemaakt van G naar A.

Ook het interieur is onder handen genomen. Uitgangspunt was een interieur dat rust uitstraalt en aansluit op de bestuursvleugel die eerder is gemoderniseerd. Deze vleugel ademt een serene en museale sfeer. Door gebruik te maken van wit stucwerk, hout en steen is een verbinding gelegd. Daarnaast is inspiratie geput uit de rijke natuur van Putten. Door middel van kleur- en materiaalgebruik zijn zones gecreëerd met een eigen karakter. Plekken waarin medewerkers loskomen van de werkvloer en even kunnen ontspannen.

In het ontwerp is de huisvesting van het politiebureau opgenomen. 

Met dank aan Korfker Architecten voor de omschrijving en artist impressions.

Details:  
Plaats: Putten
Jaar: 2019
Bvo in m2: 6.500
Architect: Korfker Architecten, Emmeloord
Opdrachtgever: Gemeente Putten