Direct contact: 0578 - 615 311

 

Verbouw en revitalisering gemeentehuis Putten

Het creëren van een gastvrij en transparant gebouw is een van de belangrijkste uitgangspunten in de renovatie van het gemeentehuis in Putten. In het ontwerp hebben wij de drie uitgangspunten vanuit de gemeente Putten volop in de schijnwerpers gezet. Door het invoegen van transparante gevels ontstaat een sfeer die gastvrijheid, openheid en laagdrempeligheid oproept. Daarnaast wordt de hoofdentree verplaatst en de ontvangstruimte vergroot zodat er voor de entree een autovrij plein ontstaat.

 

Een belangrijk uitgangspunt is het verankeren van het gemeentehuis in zijn omgeving. Het gebruik van metselwerk maakt dat het gebouw aansluit op de bestaande baksteenarchitectuur van Putten. Op deze manier blijft de herkenbaarheid als gemeentehuis gewaarborgd. De transparante gevels worden gecombineerd met verticale houten stijlen die verwijzen naar Putten als bomendorp. De warme uitstraling van het hout versterkt het gevoel van gastvrijheid.

 

Het ontwerp is op alle fronten duurzaam. De bouwfysische aanpassingen, verbetering van de schil, hergebruik van materialen en de nieuwe hoogwaardige installatie maken dat er een labelsprong wordt gemaakt van G naar A.

 

Ook het interieur wordt onder handen genomen. Uitgangspunt is een interieur dat rust uitstraalt en aansluit op de bestuursvleugel die eerder is gemoderniseerd. Deze vleugel ademt een serene en museale sfeer. Door gebruik te maken van wit stucwerk, hout en steen wordt een verbinding gelegd. Daarnaast wordt inspiratie geput uit de rijke natuur van Putten. Door middel van kleur- en materiaalgebruik worden zones gecreëerd met een eigen karakter. Plekken waarin medewerkers los komen van de werkvloer en even kunnen ontspannen.

In het ontwerp is de huisvesting van het politiebureau opgenomen.

Met dank aan Korfker Architecten voor de omschrijving en artist impressions.

Details:
Plaats: Putten
Jaar: in uitvoering
Bvo in m2: 6.500
Architect: Korfker Architecten, Emmeloord
Opdrachtgever: Gemeente Putten