Direct contact: 0578 - 615 311

 

Brandweerkazerne Vleuterweide

Het betreft hier de nieuwbouw van de brandweerkazerne Vleuterweide in Utrecht.

De post wordt gebruikt door vrijwilligers en de jeugdbrandweer en vormt een bijzondere gemeenschap. Op de begane grond bevinden zich een remise met 3 opstelplaatsen voor brandweerauto’s, was-en kleedruimten, werkplaatsen en op de verdieping instructieruimten, een kantoor en een kantine met buitenruimte. De plattegronden zijn zeer compact en functioneel ontworpen, volledig gericht op een hoge mate van efficiency om aan de vereiste uitruktijd te voldoen.

De ingang voor de vrijwilligers ligt aan het parkeerterrein en leidt via de rode toegangsdeur rechtstreeks naar de kleedruimte en de remise. De publieksingang richt zich naar de omliggende woningbouw, is volledig transparant uitgewerkt en functioneert tevens als ‘museum’ met materieel uit het verleden.

De verdieping is flexibel in gebruik door middel van paneelwanden die opgeborgen kunnen worden in wandnissen. Afhankelijk van de gewenste activiteiten kan gekozen worden voor een volledig open ruimte ter vergroting van de kantine dan wel voor een opgedeelde ruimte ten behoeve van cursussen.

Details:
Plaats: Vleuterweide
Jaar: 2010
Bvo in m2: 545
Architect: Van Rooijen Architecten BNA, De Meern
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

Foto gallerij: