Direct contact: 0578 - 615 311

 

Nieuwbouw 17 appartementen De Koninginnen Epe

Het centrum van Epe is al eeuwen een aansprekende plaats op de prachtige Veluwe. De Hoofdstraat, het Julianapark, de Wildforstlaan en de Officiersweg vormen de begrenzing van een perceel waarop het voormalige postkantoor met sorteercentrum was gevestigd. De centrale ligging in het dorp, met het Julianapark aan de zuidzijde, nodigde uit voor het ontwerpen van een gebouw dat zich onderscheidt van haar omgeving. Een gebouw dat elegant is en volop comfort biedt aan haar bewoners, zonder de harmonie in de omgeving te verstoren. Het centrum van Epe kent een kunstwerk met drie koninginnen en inspireerde tot de naamgeving en majestueuze vormgeving aan het Julianapark.
Door energie-adviseurs is een installatie ontworpen voor het verwarmen en koelen van ieder appartement met een individuele warmtepomp. De installatie is aangesloten op een warmte- en koudebron in de bodem. De appartementen worden uitgerust met vloerverwarming. Dit vloersysteem zorgt in de zomer voor het verkoelen van de appartementen. De warmtepompen worden gevoed door een 'eigen' deel van de zonnepanelen die op het dak aanwezig zijn. Een ander deel van de opgewekte zonne-energie is voor het algemene elektraverbruik. Uitgaande van een gemiddeld verbruik is het jaarlijkse verbruik in balans met de opgewekte energie: geen of minimale verbruikslasten voor de eigenaren.
Materialen met een hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten hebben voorrang bij het detailleren van kozijnen, gevels, daken en andere bouwkundige voorzieningen. Regenwater wordt geïnfiltreerd in de bodem. Ventileren gebeurt door aanvoer van frisse buitenlucht via het ventilatiesysteem. De ventilatie-unit meet de CO2 hoeveelheid in o.a. de woonkamer van het appartement en regelt de aan en af te voeren luchthoeveelheid.
Er zijn 30 parkeerplaatsen aanwezig in de onderliggende kelder. leder appartement heeft tenminste één eigen parkeerplaats en een afgesloten berging. De parkeergelegenheid wordt afgesloten door een automatische toegangsdeur.
Details:
Plaats: Epe
Jaar: in uitvoering
Bvo in m2:
Architect: Architectenbureau Van Erken Calandt BNA, Apeldoorn
Opdrachtgever: OnzeBouwmeester, Twello